Wat u moet weten over waterontharders

Waterontharders zijn een uitstekende manier om uw water een schone smaak te geven en uw kleding te beschermen tegen stug en krassend worden.

Maar hoe werkt het? In dit artikel leer je over de verschillende soorten waterontharders en hoe ze van elkaar verschillen. Vervolgens leert u alles over waterontharders op basis van zout, het meest voorkomende type waterontharder op de markt.

Waarom hebben we een waterontharder nodig?


Een van deze factoren is de waterhardheid, wat betekent dat er hoge concentraties mineralen zoals calcium en magnesium in ons kraanwater zitten. Deze mineralen veroorzaken vervelende bijwerkingen, zoals bevlekte kleding en douchewanden, maar ze kunnen ook grote schade aanrichten aan uw sanitair en apparaten.

Hoge concentraties calcium en magnesium zorgen ervoor dat een stof genaamd kalkaanslag zich ophoopt in uw leidingen – wat de waterstroom beperkt – en het kan kranen en apparaten zoals wasmachines verstoppen.

Hoe werkt het?


Een waterontharder heeft een tank gevuld met zout. Dit zout – natriumchloride, ook wel keukenzout genoemd – neemt een elektrische lading aan wanneer het wordt opgelost in water.

In de meeste gevallen gebruiken ze een beetje van het harde water van uw huishouden om dit oplaadproces uit te voeren.

waterontharder in assen

Voordelen van een residentiële waterontharder


Het is een manier om zeepresten en kalkaanslag in douches, gootstenen en apparaten te verwijderen. Het voorkomt vlekken op servies. Deze mineralen zijn onschadelijk voor u, maar kunnen het moeilijk maken om uw vaat helemaal schoon te maken.

Het geeft je schone kleding die helderder is dan wanneer je water rechtstreeks uit een kraan zou gebruiken. Het zachtere water helpt ook de ophoping van pluisjes in uw droger te verminderen en uw handdoeken luxer te laten aanvoelen!

Is het de kosten waard?


Hoewel het misschien een simpele vraag lijkt, is er nogal wat om te overwegen bij het bepalen of een waterontharder geschikt voor u is. Een waterontharder kan een investering zijn in uw gezondheid, uw portemonnee en zelfs uw huis. De beste waterontharder in assen heeft altijd de beste kwaliteit.

Voordat u eropuit gaat om een ​​van deze systemen op te halen, moet u de tijd nemen om er alles over te weten te komen – misschien ontdekt u dat het ingewikkelder is dan u dacht! Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden

Waar te koop, kies je maat en ontvang offertes voor installatie


Als u op zoek bent naar een waterontharder, kunt u er een kopen bij de meeste bouwmarkten en online. Als u het persoonlijk koopt, kunt u bekijken hoeveel het kost om te installeren en informeren naar garantie-opties.

Online is geweldig als u prijzen wilt vergelijken of installatie-informatie wilt onderzoeken voordat u een aankoop doet. Ongeacht waar u besluit te winkelen, zorg ervoor dat uw model een NSF-certificeringszegel heeft, aangezien is aangetoond dat sommige modellen de opbouw van hard water daadwerkelijk verhogen en zijn teruggeroepen door federale instanties.

Related post